Participând la recensamânt putem să ne implicam activ în viitorul comunității noastre!

Participând la recensamânt putem să ne implicam activ în viitorul comunității noastre!

Pentru a avea o imagine cât mai completă și corectă asupra populației, număr de locuitori, situație economică și socială pentru ca ulterior să se regăsească în politicile publice, strategiile de dezvoltare eficiente, în funcție de nevoile fiecărei regiuni, alocările bugetare și schema de guvernare, populația din municipiu este invitată să participe la procesul de recenzare care mai este disponibil câteva zile.
Concret, giurgiuvenii sunt rugați să se recenzeze până la finalul perioadei, respectiv 31 iulie, cand se va finaliza etapa obligatorie din teren, direct la recenzorul desemnat în zona de reședință sau la punctul fix de la Primăria Giurgiu, șos. București, nr.49-51.
Conform ultimelor date statistice date publicității în urmă cu câteva zile, au fost recenzate circa 25.000 de persoane, capi de familie, rezultând o populație recenzată de circa 53.000 de locuitori, în procent de aproximativ 95%. Din acesta, până la acest moment, a fost validat un număr al populației recenzate în municipiu de circa 49.000, respectiv 92%.
Important de menționat este și faptul că persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidențiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 și 5.000 de lei.
Reamintim giurgiuvenilor că acest proces statistic este extrem de important în activitatea administrativă viitoare și implicit în cea economică, de dezvoltare, numărul de locuitori fiind un indicativ luat în calcul în alocări financiare, mod de guvernare, redistribuiri bugetare și în acest sens este necesar ca întreaga populație a municipiului să se recenzeze.

Ultima modificare: 27.07.2022 – 11:23 de către Administrator

Anteriorul Ședința extraordinară a Consiliului Local Giurgiu 25.07.2022

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.